New! beritaskskl.com powered by mediaSKS 2012
Mesyuarat Agung PIBG, Kursus Gubal Soalan dan Program Pembangunan Ping-Pong 2012 <Click Here>

Isnin, 17 Januari 2011

Hari Pertama Persekolahan Sesi 2011

3 Januari lalu merupakan hari pertama bermulanya sesi persekolahan bagi tahun 2011. Menjadi kebiasaan pada setiap awal tahun murid-murid dengan pakaian sekolah baru ditemani ibubapa hadir ke sekolah seawal jam 7 pagi. Kehadiran begitu ramai ibubapa kebanyakkannya adalah untuk menemani anak mereka yang belajar di tahun 1. Selain itu, mereka yang hadir juga bertujuan untuk menyelesaikan beberapa perkara termasuklah bayaran tambahan, membeli buku latihan anak dan sebagainya.

Perhimpunan rasmi turut berlangsung seperti biasa bermula jam 7.30 pagi. Guru bertugas En. Rosli Juhari mengucapkan selamat datang kepada murid-murid tahun 1 dan selamat kembali ke sekolah kepada murid-murid tahun 5 dan 6 yang telah bercuti lebih sebulan. Beliau juga mengambil kesempatan untuk mengingatkan murid agar sentiasa menjaga disiplin sepanjang meneruskan sesi pembelajaran di sekolah ini.

Tn. Hj. Ruslan Madon selaku Guru Besar SK Setiawangsa turut menyampaikan amanat beliau dan mengingatkan murid agar sentiasa bersedia untuk belajar dan patuh pada peraturan-peraturan sekolah yang telah ditetapkan serta sentiasa menjaga kebersihan sekolah agar mereka dapat belajar dalam keadaan yang selesa.